Het allochtonenprobleem

De definitie van het begrip allochtoon is volgens het CBS ‘een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland geboren is’.

Oei!!

Dat betekent dat Koningin Beatrix, dochter van de duitser Bernhard von Lippe Biesterfeld, een allochtoon is.
Haar moeder, Juliana, was overigens niet veel beter als dochter van de duitser Hendrik von Mecklenburg-Schwerin.
En ook oma Wilhelmina was een allochtoon als dochter van Emma von Waldeck Pyrmont (geboren te Arolsen in het duitse Hessen).
Overgrootvader Willem III moet, als zoon van de russische prinses Anna Pauwlona, achteraf eveneens als een allochtoon worden beschouwd. 
Diens vader, betovergrootvader Willem II, kan helaas ook geen autochtoon genoemd worden, gezien zijn moeder Wilhelmina van Pruisen (geboren te Potsdam in 1774).
De vader van Willem II was Willem V (allochtonen hebben wel eens moeite met de goede volgorde) en ook hij was een allochtoon omdat hij eveneens huwde met een Wilhelmina van Pruisen. Dit keer kwam de bruid uit Berlijn.
En wie denkt dat het daar mee ophoudt, heeft het mis. Vader Willem IV zocht zijn liefde eveneens in het buitenland, ditmaal uit Hannover (Anna von Hannover). Het spreekt voor zich dat deze Willem IV eveneens allachtoon was, gezien de duitse nationaliteit van zijn moeder Marie Louise van Hessen-Kassel.

We moeten dus tot de bittere conclusie komen dat de allochtonen de macht in dit land helemaal niet overnemen. Die hebben ze al zo’n 300 jaar!!!

Nu is alles betrekkelijk en daarom hebben we de definitie van een allochtoon  een beetje opgeschoond. Met een allochtoon bedoelen we nu eigenlijk een ‘niet westerse allochtoon’.
Tot de categorie ‘niet-westers’ behoren allochtonen uit Turkije, Afrika, Latijns-Amerika en Azië, met uitzondering van Indonesië en Japan. Op grond van hun sociaal-economische en -culturele positie worden allochtonen uit deze twee landen tot de westerse allochtonen gerekend.

pfff, alles weer in orde.

Althans, dat dachten we tot de westerse allochtoon Willem Alexander weer zo nodig een bruid moest halen uit het niet-westerse latijns-amerika.
Daar gaan we weer. Als we niet oppassen dan komt er ooit een echte ‘niet-westerse’ allochtoon, te weten Prinses Catharina-Amalia, aan het hoofd van Nederland te staan.
Nu ken ik toevallig een vriend van de neef van mijn zwager die bij het CBS werkt en via hem weet ik dat ze bij het CBS naar oplossingen zoeken om dit wezenlijke probleem aan te passen. Aanvankelijk dacht men er uit te zijn door ook de landen die beginnen met een ‘A’ uit te zonderen van de groep ‘niet westers’. Maar dat zou betekenen dat ook Albanezen en Afghanen tot de westerse allochtonen gaan behoren en dat kan natuurlijk niet. Vervolgens werd geopperd om dan landen uit te zonderen die wereldkampioen voetbal zijn geworden. Dan zou echter een invasie van Brazilianen dreigen. 
Ze zaten er een beetje mee, daar bij het CBS, maar ze zijn er nu helemaal uit. Je wordt nu ook tot een ‘westerse allochtoon’ gerekend als je dusdanig grondig bent ingeburgerd dat je hetzelfde onbeduidende gepraat (ook wel prietpraat genoemd) uitkraamt als de gemiddelde Nederlandse politicus. Om discussies te voorkomen mag Geert Wilders van de PVV  (ervaringsdeskundige op het gebied van allochtonen en prietpraat) aangeven of dat het geval is.
Hij heeft zich uitgesproken:

http://www.nu.nl/news.jsp?n=1247968&c=11

En zo is alles weer in orde. Bedankt Geert.

5 Reacties to “Het allochtonenprobleem”

 1. Nejitrevoza Says:

  Betekent dit dat we Amalia nu al het land uit kunnen zetten? Daar moet je niet te lang mee wachten, lijkt me.

 2. Visum voor Turkije Says:

  Leuke blog 🙂 Mooi land Turkije

 3. Woodrow Says:

  Quality articles or reviews is the crucial
  to attract the users to visit the web page, that’s what this website is providing.

 4. https://www.anaheimaddiction.com Says:

  Wow, awesome weblog format! How lengthy have you been running a blog for?
  you make blogging look easy. The total look of your website is magnificent, as smartly as the content!

 5. https://socaldetoxcenter.com/ Says:

  Hi friends, how is all, and what you desire
  to say on the topic of this piece of writing, in my view
  its genuinely amazing in support of me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: